Corturi izoterme – tip casa

FISA TEHNICA CORTURI IZOTERME

Producator: SC POP INDUSTRY SRL
Nume produs: CORT IZOTERM
Caracteristici
1. Componenete

Cortul izoterm are urmatoarele elemente componenete: invelis exterior, invelis interior, schelet metalic de sustinere si accesorii (husa pentru ambalarea invelisului exterior din material textil, husa pentru ambalarea invelisului interior din material textil si lada cu urmatoarele: franghii pentru ancorare de Ø 5 mm, ciocan, intinzatoare si distantiere, tarusi si cuie pentru ancorare.

2.  Dimensiuni

Lungime: 4m

Latimea: 4m

Inaltime peretilor laterali: 1.8m

Inaltime centrala (la coama): 2.5m

3. Materiale utilizate

Invelisul exterior al cortului este din tesatura “tip prelata”. Compozitia tesaturii de baza: 100% poliester, acoperit pe ambele fete cu diversi compusi chimici de hidrofobizare.

Invelisul interior este confectionat din tesatura cu urmatoarele caracteristici:

Compozitie tesatura: 100% poliester

Greutate tesatura: 300g/mp

4. Conditii tehnice de calitate

Greutate tesaturii acoperita pe ambele fete este de 560g/mp, in conformitate cu standardul SR EN 12127:2003- ,,Materiale textile. Tesaturi/ Tricoturi. Determinarea masei pe unitatea de suprafata pe esantioane mici”.

Rezistenta la tractiune (rupere) pe directia longitudinala a tesaturii: forta de tractiune este de 2.500 N/5 cm in conformitate cu standardul SR EN ISO 1421:2017 – ,,Suporturi textile acoperite cu cauciuc sau mase plastice. Determinarea rezisistentei la tractiune si a alungirii la rupere”

Rezistenta la tractiune (rupere) pe directia transversala a tesaturii: forta de tractiune este de 2.200 N/5 cm in conformitate cu standardul SR EN ISO 1421:2017 – „Suporturi textile acoperite cu cauciuc sau mase plastice. Determinarea rezisistentei la tractiune si a alungirii la rupere”

Rezistenta la sfasiere (rupere) in zona sudurii/lipiturii: forta de tractiune aplicata perpendicular pe imbinare este de 2.500 N/5cm in conformitate cu standardul SR EN ISO 4674-1:2016- ,,Tesaturi acoperite cu cauciuc sau mase plastice. Determinarea rezisistentei la rupere”)

Intervalul de utilizare al cortului este de – 30°C si + 70 °C.

Invelisul exterior al cortului este rezistent la razele solare (UV) in conformitate cu standardul ASTM G 154.

Învelisul exterior (prelata) precum si invelisul interior sunt tratate chimic prin aplicarea de tratamente de hidrofobizare, ignifugare, antimucegaire si antiputrezire, prin urmatoarea metoda de aplicare hidrofobizare permanenta – peliculizare (caserare) pe ambele fete cu diversi compusi chimici

Invelisul exterior (prelata) are urmatoarele caracteristici:

a) in vederea cresterii rezistentei la trecerea apei prin invelisul exterior si pentru a nu se uda in conditiile precipitatiilor atmosferice este tratat prin hidrofobizare permanenta – peliculizare (caserare) pe ambele fete cu policlorura de vinil – PVC

Cortul izoterm este destinat adapostirii persoanelor si se utilizeaza montat in aer liber, fiind supus la conditii meteo nefavorabile (zapada abundenta, ploaie torentiala precum si la alte fenomene atmosferice) si atunci invelisul exterior este rezistent la patrunderea apei la o presiune hidrostatica de 4.000 mm H2O in conformitate cu standardul SR 9569:2008 „Tesaturi. Determinarea rezistentei la patrunderea apei. (Incercarea la presiune hidrosatica)”.

b) invelisul exterior rezista la fenomene atmosferice extreme: vant putemic cu viteze mari de peste 80 km/h asimilat unui cod rosu conform avertizarilor ANM, precum si la depuneri de zapada abundenta, ploaie torentiala, fara a suferi modificari dimensionale sau ruperea sa.

c) pentru cresterea rezistentei la ardere pe o anumita perioada de timp invelisul exterior si cel interior sunt ignifugate. Tratamentul de ignifugare a fost realizat cu compusi halogenati, fie compusi cu fosfor sau cu continut de fosfor si halogeni in conformitate cu standardul STAS 9051/11/-75 „Suporturi textile acoperite cu elastomeri sau materiale plastice. Comportarea la flacara. Clasificare si metode de incercare”.

Conform testului de inflamabilitate DIN 4102-1:1998, invelisul exterior si interior se incadreaza in clasa B1 “material rezistent la foc” (flame resistant) in conformitate cu standardul EN ISO 9239-1.

d) invelisul exterior este tratat chimic antiputrezire si antimucegaire cu substante chimice specifice produse chimice pe baza de compusi organometalici complecsi sau cu saruri de cupru, mercur, arginti etc.

5. Confectionarea cortului

Invelisul exterior este compus din: acoperis inclinat pentru scurgerea apei pluviale si patru pereti drepti.

Pe peretele frontal fata sunt prevazute decupari pentru montarea usii de acces si a gurii de aerisire.

Pe peretele posterior (spate) este prevazuta o decupare pentru gura de aerisire. Gurile de aerisire sunt amplasate sub coama si sunt prevazute cu plasa contra insectelor.

Pe un perete lateral este prevazuta o decupre pentru montarea ferestrei.

Fereastra este prevazuta cu obloane transparente pentru patrunderea luminii zilei, cu plasa contra insectelor si cu blind rulabil din acelasi material cu cel al invelisului exterior, avand sistem de inchidere banda velcro

Inchiderea usii se face cu snur textil trecut prin ocheti, pentru a permite ca aceasta sa fie rulata pe timpul zilei.

Invelisul exterior este prevazut cu un sort (streasina) din folie caserata care are scopul de scurgere a apei pluviale in exteriorul peretilor. Peste sort se aseaza pamant pentru fixarea si etansarea cortului.

Imbinarea materialului pentru confectionarea invelisului exterior se face prin lipire „ la cald”

Invelisul interior se compune din acoperis si patru pereti drepti la fel ca invelisul exterior. Pe pereti sunt prevazute decupari pentru ferestra, guri de aerisire si usa de acces.

In interior la baza cortului (cea aflata in contact cu solul) este montata o tesatura din PVC in vederea prevenirii infiltratiilor de apa in cort.

Scheletul metalic este confectionat din teava de otel galvanizata cu Ø 28/30 x 2 mm, grunduita si vopsita. Imbinarile sunt confectionate din otel galvanizat.

Accesorii:

  • husa pentru ambalarea invelisului exterior din material textil;
  • husa pentru ambalarea invelisului interior din material textil;
  • lada cu urmatoarele accesorii: ciocan, intinzatoare si distantiere, tarusi si cuie pentru ancorare, franghii pentru ancorare cu diametrul de 5 mm.
6. Montaj

Cortul poate fi montat atat pe pamant, cat si pe ciment.

7. Testari

Rezistenta invelisului exterior supus incercarii la presiune hidrostatica la patrunderea apei este de 4.000 mm H2O, in conformitate cu standardul SR 9569:2008 „Tesaturi. Determinarea rezistentei la patrunderea apei. (Incercarea la presiune hidrosatica)”.

8. Ambalare

Partea metalica se livreaza sub forma de legaturi din aceleasi repere. Fiecare legatura are atasata o eticheta.

Partea textila (invelisul exterior si cel interior) se livreaza separat de partile metalice, ambalate in huse (ambalaj textil).

Accesoriile se livreaza intr-o lada (cutie) prevazuta cu sistem de inchidere care asigura integritatea in timpul transportului si depozitarii.

Pentru partea metalica marcarea este facuta pe etichete atasate fiecarei legaturi de repere. Pe eticheta este inscris destinatia reperului respectiv.

Pentru partea textila marcarea este facuta pe o eticheta din doc, aplicata pe fiecare parte componenta.

Pentru lada cu accesorii marcarea este pe o eticheta aplicata in interiorul acesteia.

Fiecare cort este livrat cu inventarul complet al partilor componente si cu instructiuni de montare.

Ambalajele nu sunt deteriorate sau murdare.

9. Garantie 24 luni de la livrare

 

Cort 4×4

Schelet cort 4×4

Cort Viola 4×4

Schelet cort Viola 4×4

Domeniile în care P-air System este prezentă

Agricultura

Corturile fabricate de P-air Systems: Soluții inovatoare pentru agricultură În sectorul agricol modern, inovația joacă un rol crucial în optimizarea proceselor și creșterea producției. P-air...

Industrie si Comert

Corturile fabricate de P-air Systems: Inovație și calitate pentru industrie și comerț P-air Systems se remarcă ca cel mai important producător de corturi din România,...